Terug

Ringmaat

Het bepalen van een ringmaat is niet altijd even eenvoudig. Gelukkig kunt u bij BoumanOnline.nl gratis ruilen als de door u bestelde ringmaat net niet helemaal goed is, maar idealiter bestelt u natuurlijk direct de goede maat! 

Wanneer u totaal geen idee heeft welke ringmaat u heeft, of wanneer u een ring bestelt als cadeau, dan kunt u eenvoudig gebruik maken van het onderstaande ringmaat-document. U kunt dit printen en de maat van een bestaande, goed passende ring, opnemen. Let er wel op dat u voorafgaand aan het printen, de instelling op "ware grootte" zet. U kunt met een lineaal de controlestreep meten om te zien of u het document juist heeft geprint.

Download Ringmaat PDF

Internationale ringmaten

Internationaal gezien zijn er talloze maatvoeringen. In Nederland gebruiken we veelal de diameter van ringen in millimeters, de meeste ringen zijn verkrijgbaar in de maten 16, 17, 18.... 22. De "Franse" maten die ook veel gebruikt worden in ons land geven niet de diameter, maar de omtrek van een ring weer. De meeste ringen zijn leverbaar in de maten 50, 52, 54.... 60. Met deze onderstaande tabel kunt u direct zien welke ringmaat u precies heeft.

Tips voor ringmaten

Het belangrijkste aan een ring is dat hij comfortabel zit. Een brede ring zal veelal een halve maat groter moeten zijn dan een smalle ring. Omdat een brede ring meer oppervlakteweerstand heeft, zult u dit merken bij het om en af doen of met een beetje pech merkt u dit alleen als de ring niet meer af gaat. Smallere ringen, met een gezette steen bovenop worden het beste op een exacte ringmaat gedragen, als de ring draait zit de steen steeds scheef. Dit is overigens ook op te lossen door één of twee smalle aansluitringen naast de ring te dragen.

Ook zit er over het algemeen verschil tussen links en rechts. Bent u rechtshandig? Dan kunt u er vanuit gaan dat ringen die u rechts wil dragen, over het algemeen een halve tot een hele maat groter moeten zijn. Dit verschilt per persoon en daarom is de enige manier om erachter te komen wat uw exacte ringmaat is, om deze op te meten.

Wanneer u graag advies wil over uw ringmaat, dan kunt u altijd contact opnemen met de klantenservice van Bouman. Ook bent u van harte welkom in onze winkel om uw ringmaat te laten opmeten en om verschillende ringen te passen.

Ringmaat-tabel


Meer onderwerpen uit 'Lengtes & Maten'

Heeft u nog vragen?

U kunt altijd contact met ons opnemen via dit formulier!

Contactformulier

  • Gaat uw vraag over een bestelling? Gebruik dan het e-mailadres van uw account. Gaat uw vraag over een artikel op de website? Vermeld dan een artikelnummer of plaats een link naar de pagina op BoumanOnline.

Captcha