Seiko: Dedicated to Perfection

Horlogenieuws
Algemeen
Toen Kintaro Hattori in 1881 in Tokyo zijn klokkenwinkel opende kon nog niemand weten dat dat het begin van iets groots zou zijn. Nadat hij in 1892 begon met de productie van zijn eigen merk klokken en niet veel later een zakhorloge was een wereldberoemd merk geboren. In het begin van de 20e eeuw zagen ook de eerste polshorloges het levenslicht en kreeg het merk eindelijk de naam die we vandaag de dag nog kennen: Seiko.

Meer dan een eeuw later is dit Japanse klokkenwinkeltje uitgegroeid tot een wereldspeler op horlogegebied. Een horlogemaker die steeds weet te innoveren en de trends niet volgt maar maakt. Zo is Seiko onder andere het merk dat 's werelds eerste quartz horloge ontwikkelde en produceerde, een enorme vernieuwing in horlogeland! Vandaag de dag biedt Seiko een zeer gevarieerd scala van betrouwbare horloges aan, van klassiek tot modern, stuk voor stuk gebaseerd op jaren van vernieuwing en innovatie.

De diversiteit van Seiko is al goed te zien in de Basics collectie, een zeer gunstig geprijsde instapcollectie met horloges van verschillende materialen en met een ruim aanbod aan uurwerken. Zo kunt u kiezen voor een Basics Quartz met lederen band, maar heeft dezelfde collectie ook een titanium Solar horloge in de gelederen. Gaat uw voorkeur uit naar een iets luxer segment horloges, dan is er de Seiko Premier collectie; Een schitterende collectie van uitmuntende horloges.

Ook op sportief gebied doet Seiko mee met de besten. Met de Prospex, Sportura en Velatura collecties en ambassadeurs als Novak Djokovic en Darya Klishina heeft Seiko een duidelijk aandeel in de sportwereld genomen. De Prospex collectie biedt een schitterend aanbod aan duikershorloges die tot grote diepte blijven presteren en de Velatura serie zorgt voor perfecte tijdsweergave óp het water met functies die onmisbaar zijn in de watersport. De Sportura lijn heeft zijn roots meer op het land en heeft een prachtige reeks chronografen.

Het bewijs dat Seiko altijd blijft innoveren levert het merk met de spectaculaire Astron collectie. De Seiko Astron GPS Solar herkent overal ter wereld de 39 officiele tijdzones en kan daardoor altijd de exacte lokale tijd weergeven. In de tijd waarin de smartwatches hun opmars maken is de Seiko Astron misschien wel het slimste “gewone” horloge dat te krijgen is.


Nieuwsgierig geworden naar al het moois dat Seiko te bieden heeft? Klik dan hier om direct de complete collectie Seiko horloges te bekijken!