Slechts een jaar na de introductie van ’s werelds eerste Horological Smartwatch, zoekt Frederique Constant weer de grenzen van het innovatieve vermogen op en presenteert het Nederlands-Zwitserse horlogehuis met de Frederique Constant Slimline Manufacture Perpetual Calendar een erfenis voor toekomstige generaties.

Sinds de oprichting van het merk Frederique Constant is de kunst van het horlogemaken altijd een onuitputtelijke inspiratiebron geweest. Uit alle ontwerpen spreekt een diep respect voor het mechanisch vernuft en de schoonheid van het Zwitserse uurwerk. Dit wil echter niet zeggen dat Frederique Constant rustig achterover leunt en blijft teren op al bestaande technieken. Door constant te blijven vernieuwen en gebruik te maken van de technieken die de huidige tijd te bieden heeft weet Frederique Constant telkens te verrassen en te innoveren zonder de geschiedenis uit het oog te verliezen.

Het werkende hart van de Frederique Constant Manufacture Perpetual Calendar is het volledig nieuwe, in eigen huis ontwikkelde FC-775 kaliber. Nadat de datum en de dag voor de eerste keer zijn ingesteld zal dit uurwerk tot 1 maart 2100 de dag, datum en maanstanden correct weergeven. Alle gegevens zijn eenvoudig af te lezen op de klassiek vormgegeven zilvergrijze of blauwe wijzerplaat. Dankzij de ruim twee jaar die zijn gespendeerd aan onderzoek en ontwikkeling en het state-of-the-art productieproces is de Frederique Constant Manufacture Perpetual Calendar robuust, uiterst betrouwbaar en zeer eenvoudig te gebruiken.

Frederique Constant heeft met de Manufacture Perpetual Calendar wederom bewezen een horloge van wereldklasse te kunnen maken. Dit prachtige klassiek ogende mechanische wonder biedt alles wat men mag verwachten van een Swiss Made manufactuur horloge in de 21e eeuw.

Klik hier voor de horloges van Frederique Constant.