Het iconische uiterlijk van de Maurice Lacroix Calypso staat bij menig horlogeliefhebber nog in het geheugen gegrift. Bij het stopzetten van deze collectie in 2003 bleef er een grote leegte achter. Deze leegte heeft nu eindelijk opvulling gekregen met de geboorte van de Maurice Lacroix Aikon, een prachtig eerbetoon aan de legendarische Calypso.

Recognise your success, be your own icon.

Your time is now. It is time to choose your own AIKON.


De wederopstanding van dit icoon vindt plaats in drie varianten; de Aikon Ladies 35mm, de Aikon Gents 42 mm en de Aikon Chronograph 44 mm. De Maurice Lacroix Aikon horloges vallen op door de zes 'armen' die de prominent aanwezige bezel in een lieflijke en zorgzame omhelzing op zijn plaats lijken te houden.

Het verschil tussen de verschillende series, naast het overduidelijke verschil in afmetingen, is dat de dames modellen zachter van vormen en materialen zijn. Rondere vormen en prachtige parelmoeren wijzerplaten geven de Aikon Ladies horloges een elegant en zeer vrouwelijk uiterlijk. De Aikon Gents hebben scherpere hoeken en strakkere lijnen ten opzichte van de eerder genoemde damesmodellen. Ook de stoere, brede banden geven deze horloges een zeer masculien gezicht

De meest sportieve telg uit de Aikon familie is de Maurice Lacroix Aikon Chronograph. Met zijn 44 mm is dit ook het grootste Aikon horloge. Ook bij deze horloges zijn de opvallende bezel en het stoere uiterlijk directe blikvangers.

Klik hier om direct naar de complete Maurice Lacroix Aikon collectie te gaan.