Na een periode van zes jaar ontwikkelen en ontwerpen, ziet de volledig in eigen huis geproduceerde Frederique Constant Flyback Chronograph Manufacture met FC-760 kaliber het levenslicht.

Met de productie van dit nieuwe kaliber heeft Frederique Constant het bijna onmogelijke gepresteerd, een manufactuur flyback chronograaf voor een bijzonder lage prijs.

Het volledig nieuwe FC-760 kaliber bestaat uit 233 onderdelen, waarvan 'slechts' 96 de flyback-module vormen. Ondanks dit lage aantal onderdelen is er geen verschil in nauwkeurigheid ten opzichte van andere flyback chronografen. Het grote voordeel is dat het kaliber veel eenvoudiger te onderhouden is.

20171109---Frederique-Constant-Flyback-Chronograph-Manufacture---BoumanOnline[2]

Het tweede grote verschil met andere flyback kalibers is het hart van het uurwerk. Waar normaal gezien een standaard column-wheel verantwoordelijk is voor de karakteristieke “start-stop-reset” functie van de flyback-chronograaf heeft het FC-760 kaliber een stervormig column-wheel, welke zorgt voor een uitzonderlijk soepel lopend mechanisme.


Uiteraard is ook het uiterlijk van de Frederique Constant Flyback Chronograph Manufacture tot in de puntjes verzorgd. Waar het binnenwerk gebaseerd is op de flyback chronograaf uit 1930, is de buitenkant een modern horloge met een prachtig klassiek tintje. Met de keuze uit meerdere uitmuntend vormgegeven wijzerplaten en de optie om een rosé-vergulde kast te kiezen is de Frederique Constant Flyback Chronograph Manufacture een zeer herkenbaar horloge in de lijn van dit Nederlands-Zwitserse horlogemerk.

Klik hier om de Frederique Constant Flyback Chronograph Manufacture te bekijken!