In de jaren ’70 van de vorige eeuw betekende de opkomst van de quartz-uurwerken bijna de ondergang van de traditionele Zwitserse horloge-industrie. Door de opkomst van de Japanse en Amerikaanse quartz technologie stonden de Zwitsers aan het randje van de afgrond.

De Zwitserse horloge-industrie heeft zich na de klap van de quartz-revolutie meer dan hersteld en heeft zich het gebruik van het quartz-uurwerk eigen gemaakt en doorontwikkeld tot op hoogtes die niet voor mogelijk werden gehouden.

Het meest recente voorbeeld hiervan is de Longines Conquest V.H.P. collectie, een serie horloges die dankzij de fenomenale quartz techniek een kwaliteit en precisie weet te bieden die zijn gelijke niet kent. De letters V.H.P. staan niet voor niets voor “Very High Precision”.

Gebaseerd op de in de jaren ’80 van de vorige eeuw geïntroduceerde Conquest V.H.P. presenteerde het Zwitserse Longines eerder dit jaar in het Neuchâtel Observatory de nieuwe en sterk verbeterde lijn Longines Conquest V.H.P. horloges. Deze locatie stond al eerder in de spotlights vanwege een grote mijlpaal van Longines. In 1954 liep een Longines meetinstrument hier 24 uur lang met absolute precisie!

De nieuwe Longines Conquest V.H.P. modellen doen uiteraard niet onder voor hun illustere voorgangers, sterker nog, ze gaan een stap verder. Het speciaal voor Longines ontwikkelde ETA-uurwerk garandeert een sublieme precisie en daarnaast zijn alle V.H.P. modellen uitgerust met het zogenaamde GPD-systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat deze horloges na blootstelling aan een magnetisch veld stil gaan staan, en op het moment dat het weer veilig is, de juiste tijd weergeven.

Dit GPD-systeem zorgt niet alleen voor een altijd perfecte tijdsweergave maar staat ook nog eens garant voor een zeer nauwkeurige weergave van de datum via de "perpetual-calender" die alle Conquest V.H.P. modellen hebben.

De drie-wijzer modellen van deze innovatieve horlogecollectie van Longines zijn vanaf het begin van december verkrijgbaar. Zeer binnenkort ontvangt u via onze website en Facebook-pagina informatie betreffende de chronograaf V.H.P. modellen!

Klik hier om direct naar de Longines Conquest V.H.P. modellen te gaan!