De vernieuwde Jazzmaster Thinline van Hamilton. Misschien wel één van de beste nieuwe modellen dit jaar. En het is pas pas april.

Liefhebbers van elegant en minimalistisch design, uurwerkkenners, horlogefanaten en trendsetters. Iedereen opgelet! Want Hamilton heeft zojuist de gloednieuwe Hamilton Thinline uitgeleverd. Vorig jaar werd natuurlijk al een tipje van de sluier gelicht met de lancering van de 18 karaats Roségouden Limited Edition, maar nu is het horloge ook in staal beschikbaar gekomen.

Design

De Hamilton Thinline is een toonbeeld van hedendaags design. Op de minimalistische retro-wijzerplaat prijkt het stijlvolle Hamilton-logo. Het niveauverschil op de wijzerplaat met de indexen, de sunray-bewerking en de aflopende randen geven speelse details die pure klasse uitstralen. De matte, lederen banden met grove, witte stiksels komen in sprekende kleuren als olijfgroen of wijnrood, maar ook in traditioneel cognac en natuurlijk zwart. De platte horlogekast heeft een hoogte van slechts 8.8 millimeter. Dit is inclusief het gebolde saffierglas dat licht boven de kast uitkomt. Op de wijzerplaat, staat in subtiele letters "Automatic", een aanduiding van het mechanische uurwerk dat de aandrijving verzorgd.

Uurwerk

Het uurwerk in de Hamilton Thinline horloges is het ETA 2892/A2-kaliber. Een uurwerk dat bekend staat om zijn uitstekende nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Het is niet voor niets dat dit uurwerk (voorheen) door de meeste grote merken gebruikt is als basis voor bijzondere complicaties. De 2892/A2 is wijdverspreid in modellen van de verschillende merken die eigendom zijn van The Swatch Group. Het uurwerk wordt gebruikt in de meeste horloges van bijvoorbeeld Longines, maar we zien het maar sporadisch bij Hamilton.

Customize uw Thinline

"Customizing". Dat is het toverwoord in de horloge-industrie van de afgelopen jaren. Een horloge dat aan te passen is naar uw wensen. De Hamilton Thinline speelt hier handig op in en biedt u standaard de mogelijkheid om zelf uw band te verwisselen. Het easy-click systeem is ook daadwerkelijk eenvoudig te gebruiken en geeft u relatief grote vrijheid om uw horloge aan te passen. In feite kiest u bij de aankoop van uw Thinline voor een wijzerplaatkleur. De vier verschillende bandkleuren zijn los te bestellen en kunnen worden verwisseld om te passen bij uw stijl van de dag.

De Hamilton Thinline Automatic is nu leverbaar voor € 795,-.

Hamilton Jazzmaster Thinline Automatic Hamilton Jazzmaster Thinline Automatic