Het Japanse Seiko maakt ook dit jaar weer enkele bijzondere Limited Editions. Bekijk het overzicht voor 2018.

Bijzondere horloges, wij houden ervan bij Bouman. We proberen ieder jaar de speciale uitgaven en ook de gelimiteerde modellen in te kopen. Ook bij Seiko hebben we dit jaar weer mooie uurwerken ingekocht, deze zullen in de loop van het jaar beschikbaar komen. Hierbij vindt u het complete overzicht van Limited Editions die in 2018 binnen komen bij BoumanOnline.nl en Bouman Juwelen in Culemborg.

Seiko Prospex Automatic Diver's Watch Limited Edition (2018 exemplaren)

De eerste Limited Edition die beschikbaar komt bij Bouman is de Seiko Prospex Automatic Diver's Watch. Een wereldwijde oplage van 2018 exemplaren, als ode aan dit jaar. Het is ook niet voor niets dat dit horloge is uitgevoerd met een schitterende groene wijzerplaat. Heel gedurfd. Maar wie goed heeft opgelet, heeft gezien dat groen een belangrijke kleur is dit jaar. Misschien (nog) niet bij alle horlogemerken, maar wel in de mode. Deze opvallende verschijning heeft alles wat u van een échte duiker mag verwachten. Een waterdichtheid van 200 meter, een duikersring en natuurlijk een schroefkroon. Het uurwerk is de 6R15, één van Seiko's meest betrouwbare en solide uurwerken met een gangreserve van 50 uur.

Link naar het horloge: Seiko SPB081J1

Seiko Prospex Automatic Diver's Watch Limited Edition 2018 Seiko Prospex Automatic Diver's Watch Limited Edition 2018

Reserveer de Seiko Prospex Automatic Diver's Watch Limited Edition (€ 1100,-)

Reserveer nu via info@boumanonline.nl

Seiko Presage "Shippo" Enamel Limited Edition (2 x 2500 exemplaren)

Na het doorslaande succes van de Enamel Limited Edition, eerder in 2018 (uitverkocht voordat hij in de winkels lag) heeft Seiko nu al zijn opvolger gepresenteerd. De "Shippo" Limited Edition is werkelijk fantastisch. Het zal ons niet verbazen als ook dit horloge nooit daadwerkelijk in de winkels komt. De luxe Presage lijn van Seiko is geïntroduceerd in 2016. Met louter mechanische uurwerken en altijd een tintje Japanse heritage komt het karakter van Seiko duidelijk naar voren. De Seiko Presage Cocktail modellen geven een verfrissende blik op stijl en de diverse Limited Editions maken de collectie ook de moeite waard voor verzamelaars.

Deze Shippo Limited Edition maakt gebruik van een Japanse emailleertechniek uit de 17e eeuw. Het verschil met traditioneel emaille zit hem in de manier waarop het gepolijst wordt, nadat het materiaal zelf is afgebakken. Dit proces bleek een flinke klus om uit te voeren op een wijzerplaat die van zichzelf nog geen millimeter dik is. Het reliëf dat zichtbaar is, zit in de wijzerplaat zelf. Door laagje voor laagje op te brengen, te bakken en weer te polijsten ontstaat een gelijk oppervlak, dat door het niveauverschil op de onderlaag, een prachtig kleurenspel vertoond.

Van dit model komen twee uitvoeringen. De Seiko Presage "Shippo" Enamel Limited Edition (SPB075) en de Seiko Presage "Shippo" Enamel Power Reserve Limited Edition (SPB073)

Voor meer informatie kunt u terecht op de speciale Seiko Presage Shippo Enamel website.

Seiko Presage Shippo Enamel Power Reserve Limited Edition Seiko Presage Shippo Enamel Power Reserve Limited Edition

Reserveer de Seiko Presage "Shippo" Enamel Power Reserve Limited Edition (€ 1650,-)

Reserveer nu via info@boumanonline.nl

Seiko Presage Shippo Enamel Limited Edition Seiko Presage Shippo Enamel Limited Edition

Reserveer de Seiko Presage "Shippo" Enamel Limited Edition (€ 1450,-)

Reserveer nu via info@boumanonline.nl

Seiko Presage "Snowflake" Limited Edition (1881 exemplaren)

In deze bijzondere Limited Edition van Seiko huist het nieuwe 6L35 kaliber van Seiko. Tot nog toe was dit platte uurwerk enkel voorbehouden aan de Grand Seiko collectie van de Jappanners. Met de introductie van dit kaliber binnen de Presage-collectie wordt het prijstechnisch voor een veel breder publiek bereikbaar. Het nieuwe uurwerk lijkt in alle opzichten veel op het wereldberoende 6R15-uurwerk, maar is ruim 25% platter. Dit volledig automatisch mechanische uurwerk is slechts 3,7 millimeter dik. Het toont eens temeer de unieke kwaliteiten van Seiko voor het maken van uitzonderlijke uurwerken.

Om het kaliber te omhullen en ook om zijn extra platte karakter nogmaals te benadrukken, heeft Seiko een inventieve horlogekast ontworpen waarbij alleen de bovenkant geopend kan worden. Uiteraard is de onderzijde wel netjes voorzien van een doorzichtig achterdeksel zodat het nieuwe kaliber goed te bekijken is. De onderzijde van de kast steekt schuin weg achter het horloge waardoor het model een ranke uitstraling krijgt. Het uurwerk in dit horloge is niet het enige dat geleend is van Grand Seiko. De inmiddels door liefhebbers gebruikte benaming "Snowflake" slaat op het bijzondere wijzerplaatmotief dat subtiel is aangebracht. Hoewel het horloge officieel Seiko Presage Automatic Limited Edition heet, hebben wij er "Snowflake" tussen gezet. Dit is handig om alle Limited Edition een beetje uit elkaar te houden.

De kast en ook de band van het horloge zijn door Seiko bewerkt met een "super-hard"-coating om krassen zoveel mogelijk tegen te gaan. Het saffierglas heeft op zijn beurt dan weer een "super-clear"-coating. We bedenken het echt niet zelf. Maar Seiko is er duidelijk van overtuigd dat dit horloge in alle opzichten geweldig en natuurlijk "Super"(!) is.  Het model komt in een totale oplage van 1881 stuks wereldwijd, als ode aan het oprichtingsjaar van Seiko.

Seiko Presage Snowflake Automaat Limited Edition Seiko Presage Snowflake Automaat Limited Edition

Reserveer de Seiko Presage "Snowflake" Limited Edition (€ 2200,-)

Reserveer nu via info@boumanonline.nl

Seiko 1968 Automatic Hi-Beat Diver’s Watch Re-creation Limited Edition (1500 exemplaren)

Seiko en duikershorloges zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sinds de introductie van Seiko's eerste duiker in 1965, volgden talloze innovaties elkaar op. In 1968 kwam de eerste Seiko duiker met Hi-Beat-kaliber op de markt en Seiko brengt daar dit jaar, 50 jaar na dato een ode aan. De Seiko 1968 Automatic Hi-Beat Diver’s Watch Re-creation Limited Edition is een bijzonder horloge dat in een gelimiteerde en genummerde oplage van 1500 exemplaren verschijnt.

Net als het origineel in 1968 is de kast een monobloc, vervaardigd uit één blok staal. Het 8L55 uurwerk heeft een tikgetal van 36.000 en is speciaal door Seiko ontwikkeld voor gebruik in duikershorloges. De afwerking van dit horloge is van de hoogst mogelijke standaard en ziet u duidelijk terug in de details. De aanzetpoten van de kast zijn perfect geslepen voor de mooiste vorm. Het saffierglas heeft een dubbele bolling voor optimale afleesbaarheid van de wijzerplaat en de band is gemaakt van de nieuwste soort, sterke siliconen.

De indexen op de wijzerplaat zijn anders van vorm op de 12, 6 en 9 locatie zodat ook op 300 meter diepte de tijd afgelezen kan worden.

Seiko Prospex 1968 Automatic Diver’s Re-Creation Limited Edition Seiko Prospex 1968 Automatic Diver’s Re-Creation Limited Edition

Reserveer de Seiko 1968 Automatic Hi-Beat Diver’s Watch Re-creation Limited Edition (€ 5500,-)

Reserveer nu via info@boumanonline.nl

Voor de Seiko 1968 Automatic Hi-Beat Diver's Watch Re-creation Limited Edition, heeft Seiko een speciale website gemaakt.

https://www.seikowatches.com/global-en/products/prospex/special/1968recreation/

Seiko 1968 Automatic Diver’s Watch Commemorative Limited Edition (1968 exemplaren)

Met deze nieuwe Limited Edition in de stijl van Seiko's wereldberoemde Marinemaster maakt het horlogehuis een ode aan het Japanse eiland Yakushima. De makers zijn geïnspireerd door de groene bossen op dit eiland in het zuiden van Japan, dat bekend staat om zijn prachtige duikersgebied. Helder water, koraal en een weelderige flora en fauna maken het goed toeven voor mensen met een PADI-diploma.

Dit horloge is gemaakt voor duurzaamheid. Met een zirconia-keramieken bezel is extreem krasbestendig en bovendien kan hij tegen een stootje. De "super-hard" coating op de kast zorgt er tegens voor dat de kast niet te snel krast. Het saffierglas is zowel aan de binnen- als de buitenzijde voorzien van anti-reflectieve coating zodat ook onderwater de tijd goed af te lezen is. De markeringen voor 5, 10, 15 en 20 op de duikersring hebben een Seiko Lumibrite laag zodat deze beter af te lezen is, ook in donker(der)e gebieden onder water.

Als bonus krijgt u een rubberen band die u desgewenst aan dit horloge kunt zetten.

Seiko Prospex 1968 Automatic Diver’s Commemorative Limited Edition Seiko Prospex 1968 Automatic Diver’s Commemorative Limited Edition

Reserveer de Seiko 1968 Automatic Diver’s Watch Commemorative Limited Edition (€ 3200,-)

Reserveer nu via info@boumanonline.nl

Bij Bouman verkopen we alle Seiko horloges, u vindt de complete actuele collectie op BoumanOnline.nl. Uiteraard bent u altijd welkom bij ons in Culemborg, neem vooraf even contact op om te zien of het door u gewenste horloge (inmiddels) op voorraad is. We kunnen altijd een reservering maken.

Indien u één van deze Seiko horloges wilt bestellen of reserveren, kunt u direct contact opnemen met BoumanOnline via één van de reserveerknoppen in dit nieuwsbericht, of u kunt telefonisch contact opnemen met Robbert Treffers van BoumanOnline via +31 (0) 345 - 518 500 (optie 2 voor BoumanOnline)