Tijdens het ontwerpproces van het originele Seiko duikershorloge uit 1970 lag de focus maar op één ding: het maken van een horloge waar serieuze duikers behoefte aan hadden. Betrouwbaarheid, precisie en afleesbaarheid waren de kernpunten bij de ontwikkeling van dit horloge. Vorm, kleur en materiaal waren ondergeschikt aan functionaliteit. Zonder het op dat moment te weten werd er een iconisch horloge ontworpen dat later de geuzennaam “Turtle” zou krijgen.

In 2019 presenteert Seiko een Limited Edition volledig gebaseerd op dit legendarische horloge uit 1970. Het vloeiende ontwerp in combinatie met de kroon op de 4-uurs positie die wordt ingesloten door een uitgebouwde kast is even memorabel als functioneel. Toen én nu.

Seiko Prospex 1970 Automatic Diver’s Re-creation Limited Edition De Prospex 1970 Diver’s Re-creation

De Seiko Prospex her-creatie is een beetje groter dan het origineel uit 1970 maar blijft qua uiterlijk verder trouw aan het originele ontwerp. Het innerlijk van dit Prospex horloge is uiteraard met zijn tijd meegegaan en bevat een volledig met de hand vervaardigd 8L35 automatich uurwerk van de Shizukuishi Watch Studio in Noord-Japan.

Dit prachtige Seiko Prospex 1970 Automatic Diver’s Re-Creation horloge is uitgebracht in een gelimiteerde opgave van slechts 2.500 stuks en is nu verkrijgbaar bij BoumanOnline. Klik hier om naar dit horloge te gaan!