Seiko Presage Style60's

Hoe Seiko het toch steeds weer doet. Ontmoet de nieuwe rijzende zon.
Horlogenieuws
Algemeen
Het laatste nieuws

De horloges van Seiko zijn al een poosje niet meer weg te denken uit het assortiment van BoumanOnline. Sinds dit jaar is Bouman officieel Seiko Sales Salon, het predicaat voor een hoog gespecialiseerde onafhankelijke Seiko-dealer. Mede door deze status, vindt u bij Bouman altijd de nieuwste modellen, de meest exclusieve Seiko Limited Editions en een compleet aanbod Prospex, Astron en uiteraard ook Presage.

Seiko Presage Style60's oorsprong.

De nieuwste telg in de Seiko Presage collectie verraste ons enkele maanden geleden al. Dit horloge sluit zo perfect aan bij de hedendaagse kijk op horloges, dat het gewoon bijna eng is. De Japanners voelen als geen ander aan wat Seiko-fans, maar ook horloge-enthousiastelingen wereldwijd, op dit moment om hun pols willen dragen.

De Seiko Presage Style60s modellen zijn evenals de SRQ031J1 van een paar jaar geleden, weer afgeleid van de 1964 Chronograph. Een uniek horloge in zijn soort. Het was de eerste Japanse Chronograaf, die dat jaar ook gebruikt zou worden bij de Olympische Spelen in Tokio.

SRPG03J1


Style60's anno 2021


Een design dat echt sixties ademt, wordt voorzien van hedendaagse en bewezen techniek om u de komende jaren te voorzien van accurate tijdmeting. De nieuwe modellen worden door Seiko allemaal uitgevoerd met een mechanisch automatisch 4R35 of 4R39 kaliber. De laatste van de twee is ideaal geschikt voor een opengewerkte wijzerplaat met zichtbaar balanswiel. De liefhebbers van techniek hebben sowieso niet te klagen, want voor alle modellen is het uurwerk goed zichtbaar door het glazen achterdeksel.



De horloges komen met een stalen horlogeband, of met NATO-strap voor een lichter gewicht. De kastmaat van 40.8 mm (47 lug-to-lug) maakt hem goed draagbaar voor een groot publiek. Een ideaal horloge voor erbij of als eerste automaat. De prijsstelling is in zijn klasse bijzonder vriendelijk. Het gebolde glas is helaas geen saffierglas, in onze ogen wel een gemiste kans. Maar dat mag de pret niet drukken, want de prijs-kwaliteitverhouding is dik in orde bij deze nieuwe horloges.


De horloges worden vanaf juni verwacht voor uitlevering. U kunt nu uw Seiko Presage Style60s-model al bij BoumanOnline bestellen (klik hier). Het horloge wordt dan geleverd vanuit de eerste levering die ons land bereikt.