Rado is thuis

Terug in de collectie bij Bouman! De horloges van Rado Switzerland, Masters of Materials.
Horlogenieuws
Algemeen
Het laatste nieuws

De innige band tussen Bouman en de Swatch Group in Zwitserland is al vele jaren een feit. Met een breed portfolio Zwitsers in onze collectie, vindt u hier praktisch de beste plek om verschillende modellen van verschillende fabrikanten met elkaar te vergelijken. Het internationaal gelauwerde Longines is zelfs één van de kroonjuwelen in de collectie van Bouman. Maar ook voor de horloges van Tissot, Certina, Hamilton en Balmain kunt u Bouman al vele jaren goed terecht.

Rado Switzerland

De allereerste horloges onder de naam Rado verschenen halverwege de vorige eeuw. Voortgekomen uit de ooit bescheiden uurwerkfabriek van Schlup & Co, zagen de Golden Horse (1957) en een jaar later de Green horse het levenslicht. Enkele jaren later, debuteerde de DiaStar op het wereldtoneel. Het eerste "krasbestendige" horloge met gehard staal en een saffierglas. Horlogematerialen die op dat moment nog verre van standaard waren.

Sinds de jaren '80 maakt Rado furore met zijn keramische horloges. Met de introductie van de Rado Integral in 1986 en de Rado Ceramica in 1990 werden de eerste heipalen geslagen onder het fundament waar nu de collectie op rust. Hoogwaardig keramiek en herkenbare designs lopen als een rode draad door de verschillende modelvarianten van Rado. De Centrix of Integral zijn typisch collecties die het Rado-DNA hebben. Maar ook de meer recente introductie van de True en de True Square zijn ontzettend goed geslaagd en vernieuwend in hun soort. En sinds de introductie van de Captain Cook duikerscollectie(s) is Rado nog meer geliefd dan ooit tevoren.

Masters of Materials

Rado en bijzondere materialen. Het is een gouden combinatie. Al vanaf het eerste gebruik van saffierglas en gehard staal in de DiaStar (1962) staat Rado wereldwijd bekend om zijn vooruitstrevende kijk op materiaalgebruik. Het was ook die visie die leidde tot het eerste volledig keramische horloge. Sindsdien hebben de ontwikkelingen zich in razend tempo opgevolgd.


Het hardste, meest krasvrije materiaal op aarde is diamant, maar het High-Tech Ceramic van Rado komt daar bij in de buurt. Door veel te experimenteren en te investeren in ontwikkeling, heeft Rado met het Plasma-keramiek een uitzonderlijk materiaal gemaakt dat in een hoge mate op RVS lijkt maar haast niet kan krassen en ook niet zijn glans verliest. Misschien wel net zo bijzonder en uniek zijn de verschillende kleuren keramiek die Rado in de collectie heeft. Het lijkt op het oog misschien niet spannend, maar de techniek om een goede kleur keramiek te bakken op meer dan 20.000 graden is extreem moeilijk. Maar toch heeft Rado dit zich als geen ander meester gemaakt.

Sinds 2020 heeft Rado brons omarmd als basis voor zijn Captain Cook modellen. Ook hier gaat het weer om de finesse en uitvoering. Want het brons van Rado wordt geleverd met een flinterdunne goudcoating. Om deze reden zal het horloge dus niet verkleuren bij Bouman in de winkel, maar gaat het brons pas aan het werk zodra u het als drager om de pols heeft. Brons is een koper-tin legering met een goudachtige kleur. Het is niet magnetisch en heeft een superrijke en warme uitstraling. Maar door contact met uw huid zal brons gaan corroderen. Het zal groene vlammen gaan krijgen, uw horloge komt om uw pols echt helemaal tot leven! En daarna kunt u het weer uitstekend reinigen zodat het brons weer zijn eigen originele kleur krijgt.

Een totaal ander materiaal, maar ook weer uniek in zijn soort, is het speciale Ceramos van Rado. Een combinatie van metaal en keramiek die wordt gebruikt voor de meer conventionele Rado Diamaster collectie. Horloges die eruit zien als een normaal horloge, maar dan met een haast onkrasbare horlogekast die altijd zijn kleur en glans zal behouden.

Captain Cook

Duikershorloges. U vindt ze bij ons in velerlei maten, kleuren en van verschillende fabrikanten. Maar Rado's duikershorloge, de Captain Cook, is er één waar wij onze vingers bij aflikken (zodra dit van Den Haag weer mag). Het horloge is zo perfect gebouwd en zo ontzettend mooi afgewerkt dat wij de grootst mogelijke moeite hadden met het selecteren van onze huiscollectie. Misschien zijn we uiteindelijk wel een beetje uitgeschoten bij de inkoop, maar we zijn zo enthousiast over deze modellen dat we het wel aandurven!

De stalen Captain Cook is er in enkele sprekende kleuren zoals blauw en groen maar ook gewoon in zwart of in grijs (limited edition). Uiteraard is de bezel vervaardigd uit het kenmerkende High-Tech Ceramic van Rado. Maar het meest in het oog springend bij de stalen uitvoering zijn de verschillende horlogebanden. De Rado horlogebanden, die binnenkort overigens ook los verkrijgbaar zullen zijn via BoumanOnline.nl. U heeft de keuze uit een stevige schakelband met glanzende middenbaan, of uit een "rice grain"-band met vijf smalle glanzende schakels in het midden. De banden zijn allemaal voorzien van Easy-Click waardoor ze zelfstandig en eenvoudig te wisselen zijn. Ideaal, want u kunt dan zelf kiezen voor een horloge dat perfect past bij de gelegenheid. Zoals naar kantoor, naar uw schoonfamilie of veel leuker; naar het strand!



Voor de liefhebbers van bijzondere materialen deed Rado er recent nog een schepje bovenop. De Rado Captain Cook Bronze is één van de meest bejubelde horloges van de afgelopen maanden. De strakke lijnen van de Captain Cook komen perfect tot zijn recht in het brons dat door Rado voorzien is van een flinterdun laagje goud. Het goud is niet zo zeer om de kleur aan te passen, maar wel om het brons te beschermen tegen de natuurlijke verkleuring. Zo lang het horloge nog in de winkel staat tenminste. Daarna zal het brons om uw pols tot leven komen. Het zal vlammen en vlekken zoals u van brons mag verwachten. Maar u kunt het ook netjes schoon houden en zo de warme bronzen kleur handhaven.

Vanaf juli volgt een nieuwe Captain Cook. Eéntje die je wist dat er ging komen. De Captain Cook Ceramic is volledig vervaardigd uit High-Tech keramiek of plasma-keramiek. Bovendien heeft ETA voor deze modelvariant het mechanische uurwerk aangepast. Exclusief voor Rado. Het ETA-kaliber (met 80 uur gangreserve) loopt hij nu zo nauwkeurig dat u hier keer op keer versteld van zult staan. Via het semi-transparante glas kunt u het uurwerk in beweging zien. De subtiele lichtdoorlatendheid van het glas is nog het meest te vergelijken met privacyglas. Het horloge oogt niet te druk, maat toch kunt u de raderen en lagerstenen goed zien zitten.

Rado Dealer

Bouman Juwelen Culemborg en BoumanOnline.nl zijn vanaf 1 juni 2021 officieel dealer van Rado horloges. Na een absentie van meer dan 20 jaar, zijn de Zwitsers weer terug in Culemborg. Het is een plek waar ze thuishoren, want met zoveel prachtige horloges die al in de winkel aanwezig zijn, mogen die van Rado eigenlijk niet ontbreken. De nieuwe designs van Rado en de nieuwe materialen maken het voor Rado-fans wereldwijd (maar zeker ook hier in de Betuwe) de moeite waard om eens te kijken naar een nieuwe Rado. Eéntje om mee af te wisselen natuurlijk. Want een eerste Rado uit de jaren '90, die ziet er nog steeds uit als nieuw.... Toch?