Tissot PRX

Eén van de meest spectaculaire nieuwkomers dit jaar. De Tissot PRX staat met stip op 1.
Horlogenieuws
Algemeen
Het laatste nieuws

Eén van de meest spectaculaire nieuwkomers dit jaar. De Tissot PRX staat met stip op 1.


Het Zwitserse Tissot staat al jarenlang te boek als een uiterst degelijke horlogefabrikant. De brede collectie biedt veel moois, voor zowel heren als dames. Tissot is in feite een allround horlogemaker die zich in de loop der jaren veel stijlen heeft eigen gemaakt en keer op keer weet te verrassen met originele designs. Als onderdeel van de Swatch Group profiteert Tissot ook van de meest recente technologische vooruitgang op uurwerk gebied.


De 2021 PRX


Begin dit jaar introduceerde Tissot de PRX. Een horloge dat wereldwijd liefdevol is ontvangen door horlogeliefhebbers, horlogebloggers en natuurlijk ook horlogeverkopers.. Want, man man man, wat een gaaf horloge. Na de eerste geruchten over dit horloge, die rond de jaarwisseling opgingen (omdat Tissot per abuis de foto's in de beeldbank had gezet) was er een niet aflatende vraag naar informatie. Vanuit consumenten naar juweliers, maar ook van juweliers naar Tissot. Stilte was het antwoord. Totdat het horloge ineens op popte in de Tissot webshop. BoumanOnline was er nog vroeg bij en kocht zoveel mogelijk Tissot PRX horloges als Tissot wilde leveren, maar echt genoeg bleek het niet te zijn.



De Quartz versie van de PRX kreeg vrijwel direct na introductie alweer te maken met leveringsproblemen door een tekort aan productiecapaciteit. Waardoor de PRX eigenhandig zorgde voor heuse wachtlijsten bij zo'n beetje alle juweliers in Nederland. Maar we hebben goed nieuws op dat front. Eind april / begin mei worden de horloges weer geleverd en er komen er voldoende binnen om iedereen van een PRX te voorzien. U kunt hem nu bestellen via onze website, dan krijgt u hem uit de eerste levering naar Nederland. Of ze daarna weer schaars worden? Dat weet niemand. Maar als we kijken naar wat er later dit jaar gaat komen, dan zou de capaciteit deze zomer zomaar eens te klein kunnen blijken, er wordt immers hard gewerkt aan een Tissot PRX Powermatic 80 versie. Deze versie is nu al te pre-orderen bij BoumanOnline. Levering voor deze luxe uitvoering met mechanisch uurwerk wordt verwacht in juli / augustus.


Het design van de Tissot PRX is geïnspireerd op een Tissot-ontwerp uit de jaren '70. Een tijdperk waar Zwitserse horlogefabrikanten met gemengde gevoelens aan terugdenken. De Quartz-revolutie was immers onderweg en zou de Zwitsers uiteindelijk tot het randje van de afgrond brengen. Maar het waren wel weer de jaren waarin ontwerpers helemaal los gingen. De randjes van futuristisch design werden opgezocht (en dikwijls overschreden). Maar iconische horloges, zoals de AP Royal Oak en de Patek Philippe Nautilus, beiden ontworpen door Gérald Genta zagen het levenslicht in deze periode. Tissot was destijds ook al de beroerdste niet en maakte eind jaren '70 een horloge dat veel gelijkenissen vertoonde met deze modellen, maar dan voor een wat meer behapbare prijs. Met de herintroductie van deze Tissot PRX doen ze het gewoon opnieuw. Een waanzinnig mooi horloge, dat helemaal eigentijds is en precies past bij de retro-fashion van nu, maar dan voor een prijs die het horloge bereikbaar maakt voor een grote groep horlogeliefhebbers.