Zijne Keizerlijke Hoogheid!

De King Seiko: vernieuwd, verbeterd en (misschien) nu al het hoogtepunt van 2022.
Horlogenieuws
Algemeen
Het laatste nieuws

Voor liefhebbers van Seiko is het een bekend verhaal. De strijd tussen King Seiko en Grand Seiko, een prachtig verhaal over rivaliteit en cohesie waarbij twee Seiko-horlogemakers de ultieme strijd voerden om de meest nauwkeurige uurwerken en allerbeste polshorloges te maken. Horloges die zich in ieder opzicht konden meten aan de Zwitserse elite. Maar het liefst daar nog een stapje voorbij. De King Seiko horloges werden uiteindelijk in 1975 gediscontinueerd en Grand Seiko bouwde verder aan naam en faam. Waar Grand Seiko heden ten dage een separaat horlogemerk is, dat zich enkel nog richt op het allerhoogste segment, bleef het op King Seiko-gebied decennia lang stil. Totdat in 2021 een prachtige limited edition KSK ons land bereikte. Of het nu dit succesvolle horloge was, óf dat het een langgekoesterde wens was vanuit Japan, laten we voor nu in het midden. Maar de King Seiko is helemaal terug van weggeweest.

Zijne Keizerlijke Hoogheid

Het predicaat Keizerlijke Hoogheid wordt gebruikt om zonen en dochters van koningen en leden van keizerlijke families aan te spreken. (bron: Wikipedia) We kunnen deze nieuwe King Seiko gerust het nageslacht noemen van de legendarische KSK-modellen uit de vorige eeuw. Wij spreken bij Bouman weleens van tijdloos ontwerp, een sieraad of horloge dat nooit uit de mode gaat, of "100 jaar goed blijft". Lees alleen eens deze "Buying Guide" van Fratello Watches en zie daar dan het ultieme voorbeeld van horloges die 50 jaar later nog steeds tot de verbeelding spreken. Het ontwerp van deze horloges is volledig vertaald naar een nieuwe 2022 King Seiko collectie. We kunnen nu dus opnieuw zeggen dat dit een tijdloos horloge is, dat niet uit de mode gaat en 100 jaar goed blijft. Zo vader zo zoon, het gedachtegoed van het allerbeste horloge (op de King Seiko manier) is weer springlevend.

Renewed, enhanced and as striking as ever. The King Seiko Collection returns.

Het persbericht van Seiko zegt alles. Hernieuwd, verbeterd en indrukwekkend als altijd. Dat is wat de nieuwe King Seiko te bieden heeft. We kunnen niet ontkennen dat Seiko precies weet wat horlogeliefhebbers wereldwijd te wensen hebben. Een prachtig, draagbaar horloge dat geen concessies doet op gebied van duurzaamheid. Het boxed saffierglas zorgt voor krasvrije afleesbaarheid. 10ATM waterdichtheid behoedt het horloge voor waterschade bij ongelukjes. En het 6R31 uurwerk geeft een gangreserve van circa 70 uur zodat u de King Seiko ook een dagje thuis kunt laten. Maar eerlijk is eerlijk, waarom zou u dat doen? Met de exclusieve King Seiko lederen banden-collectie kunt u uw horloge aanpassen naar waar u die dag zin in heeft. 

Exclusief voor Seiko Watch Salon

De King Seiko wordt in eerste instantie enkel verkocht via Seiko.nl en de Seiko Boutique (als pre-order). Daarna volgt introductie bij de Seiko Watch Salon Dealers waaronder Bouman Juwelen Culemborg en BoumanOnline.nl. Vanaf juli kunt u bij ons terecht voor de bezichtiging en aankoop van uw King Seiko. Als u niet kunt wachten, dan helpen we u natuurlijk graag bij de aankoop van uw horloge via Seiko.nl. 

Vanaf februari kunt u via Seiko.nl ook de winkel van Bouman Juwelen Culemborg selecteren als uw persoonlijke service-punt. Als dank voor uw selectie van Bouman Juwelen Culemborg, kunnen wij u één King Seiko horlogeband cadeau geven! Neem in ieder geval contact op voor deze aanbieding. Als u liever rechtstreeks bij ons aankoopt, plaats dan uw reservering. De vijf nieuwe King Seiko modellen komen bij ons binnen als een set. Van iedere wijzerplaatkleur krijgen we twee exemplaren. Het liefst overhandigen we al onze klanten hun nieuwe King Seiko tegelijkertijd. Misschien wel met een klein feestje, nu de horeca ook weer open is!