Frederique Constant Horological Smartwatch

Horlogenieuws
Algemeen
De toekomst is hier! Als eerste ter wereld presenteerde Frederique Constant op Baselworld 2015 haar “horological smartwatch”. Een unieke prestatie en een grote stap in de ontwikkeling van de traditionele horloges zoals we die nu kennen. Waar andere smartwatches voornamelijk gadgets zijn die om de pols gedragen worden en waar toevallig ook de tijd op afgelezen kan worden is de Frederique Constant Horological Smartwatch een écht Zwitsers horloge dat daar bovenop nog de “smart” functies heeft



Het uiterlijk van de Frederique Constant Horological Smartwatch is het eerste dat compleet anders is ten opzichte van de andere smartwatches. Het slimme horloge van Frederique Constant heeft een mooie klassieke uitstraling die perfect past tussen de andere horloges van dit door Nederlanders opgerichte Zwitserse horlogemerk.

Het “smart” gedeelte van dit horloge is aan het oppervlak terug te zien op een mooi vormgegeven kleine index op de 6-uurs positie op de wijzerplaat. Onder het oppervlak en op uw smartphone  bevindt zich het technische gedeelte. Hier vinden we uiteraard de horlogekennis van Frederique Constant maar ook het in samenwerking met Fullpower Technologies en MMT ontwikkelde MotionX platform met connectivity- en andere firmware. Dit zorgt ervoor dat het horloge beschikt over automatische tijdsaanpassing, activiteiten-tracking, slaapcyclus-meter en alarm en get-active alerts (deze vertellen je wanneer je te lang stilzit). Dit alles is vervolgens eenvoudig terug te zien op al uw andere devices dankzij Cloud Backup.

Ook de levensduur van de batterij draagt bij aan een zeer prettige gebruikservaring. De batterij van de Frederique Constant Horological Smartwatch gaat maar liefst 2 tot 3 jaar mee waar bij de bekendste gadget variant bij gemiddeld gebruik het horloge iedere 18 uur moet worden opgeladen.

Bent u ook al fan van de Frederique Constant Horological Smartwatch? Neem gerust even contact met ons op of houd de site goed in de gaten!