De horloges van het Amerikaans-Zwitserse Hamilton maakten tijdens BaselWorld enorm veel indruk op ons.

Het van origine Amerikaanse Hamilton is al enkele decennia eigendom van de Swatch Group en wordt sinds begin deze eeuw ook volledig in Zwitserland gemaakt. Modellen als de Khaki Field hebben nog altijd een duidelijke link met de Amerikaanse krijgsmacht waarvoor Hamilton horloges fabriceerde tijdens WO II. Eind maart, tijdens de grote BaselWorld-Fair in Bazel, Zwitserland, presenteerde Hamilton nieuwe modellen. Deze hebben grote indruk gemaakt op de medewerkers van Bouman die daar aanwezig waren.

Hamilton is vanaf dit jaar de officiële timekeeper van de wereld beroemde Red Bull Air Race. Speciaal voor deze race, heeft Hamilton een serie horloges gemaakt waarbij de kleuren van Red Bull gebruikt zijn. Het is een frisse en leuke collectie geworden met design-elementen uit originele Pilot-horloges. Wij zijn bij Bouman wel blij dat er geen stieren op de kast of wijzerplaat staan, zodat de modellen ook aansprekend blijven voor kopers die niet direct iets met Red Bull hebben. :)

De Hamilton Jazzmaster Open Heart, één van de meest iconische en best verkochte modellen van Hamilton komt vanaf nu ook in een 42 millimeter uitvoering. Hierbij is de nieuwe blauwe variant het meest in het oog springend. Blauw is op dit moment een veel gezochte kleur voor horloges. Zowel voor dames als heren. Het H-10 kaliber zorgt voor een degelijke 80 uur gangreserve.

Als klap op de vuurpijl presenteerde Hamilton de originele Hamilton Intra-Matic Limited Edition Chronograaf. Dit horloge is tijdens de BaselWorld-beurs volledig uitverkocht geraakt. Bezoekende Hamilton-Dealers waren lyrisch over dit model. Zo ook wij van Bouman. Het horloge is een moderne kijk op Hamilton-horloges uit de jaren '60 die tegenwoordig enorm populair zijn bij verzamelaars. Het H-31-uurwerk (ETA 7753 basis) biedt een gangreserve van 60 uur. Het horloge biedt u een klassieke look met hedendaagse techniek. De ultieme combinatie voor echte liefhebbers. Bouman krijgt twee exemplaren van de tot 1968 stuks gelimiteerde en uniek genummerde uitgave van de Hamilton Intra-Matic 68 Limited Edition Chronograaf.