Certina is zonder twijfel één van onze favoriete horlogefabrikanten. We nemen u dan ook met plezier mee langs de noviteiten om te tonen waarom dit is!

Het Zwitserse Certina maakt al vele jaren deel uit van de collectie bij Bouman Juwelen in Culemborg. Kort na de opening van onze winkel in 1979 kwam Certina in onze winkel te staan. In 2010 kregen we ook toestemming om de horloges te verkopen via webwinkel BoumanOnline.nl. Het 10-jarig jubileum van de online samenwerking tussen Certina en Bouman wordt samen gevierd. Bouman is vanaf nu de eerste Nederlandse "Preferred Webshop". U kunt nu ook op de officiële website van Certina (www.certina.com) kiezen voor de aankoop van uw nieuwe horloge via de webwinkel van Bouman Juwelen Culemborg!

Certina staat bekend om het inventieve Double Security (DS) systeem dat uw horloge ultieme bescherming biedt. Een reeks veiligheidsmaatregelen zorgt ervoor dat alle horloges schokbestendig(er) zijn en bovendien verhoogd waterdicht. Hoewel deze DS-technologie voorheen alleen werd toegepast op de meest sportieve horloges, vindt u het nu terug in ieder model dat op dit moment in de collectie zit. De speciale pakkingen en schokbeschermers zorgen er onder andere voor dat ieder horloge geleverd wordt met tenminste 100m (10 ATM) waterdichtheid. Hiermee wordt het interne mechaniek van uw horloge optimaal beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Certina DS concept Certina DS concept

Certina DS PH200 Ceramic

De vernieuwde DS PH 200 is een toonbeeld van retro-design met hedendaagse technologie. Deze nieuwste telgen in deze reeks DS PH200 duikershorloges hebben een keramische duikersring en gebold saffierglas dat extreem krasbestendig is. Het mechanische Powermatic 80-uurwerk heeft bovendien een upgrade gekregen naar de nieuwste Nivachron-versie. Hierdoor zijn de uurwerken beter beschermd tegen magnetisme, omdat dit steeds vaker de oorzaak is van afwijkingen in de mechanische nauwkeurigheid van horloges.

Certina DS 1 Big Date

Voor liefhebbers van meer simplistische horloges, heeft Certina de DS 1-lijn uitgebreid met meer Big Date modellen. De groene 60th Anniversary Special Edition werd vorig jaar uitgebracht ter ere van het 60-jarig bestaan van het DS-concept. Deze speciale groene versie, krijgt nu gezelschap van een blauw-zwarte en antraciet-zwarte variëteit. Met keuze uit een lederen band, of geheel nieuw ontwikkelde stalen horlogeband, is hier ook een eigen stijl te kiezen. De Milanese horlogeband blijft vooralsnog voorbehouden aan de groene Special Edition, maar hij is los te koop voor € 210,-. Of voor € 170,- bij aankoop van een Certina DS 1 Big Date met blauwe of antraciet wijzerplaat. De nieuwe DS 1 modellen komen allemaal met Nivachron Powermatic 80 uurwerken voor de best mogelijke nauwkeurigheid.