Terug

Gespreid Betalen

Bij BoumanOnline kunt u eenvoudig gespreid betalen. U betaalt 1/3 van uw totale aankoopbedrag op het moment dat u bestelt via de website. Dit bedrag betaalt u direct via iDeal. Dit moet u doen met een rekening die op uw naam staat. Het tweede termijnbedrag (wederom 1/3) betaalt u uiterlijk 30 dagen later. Het derde termijnbedrag betaalt u uiterlijk na 60 dagen. Heel simpel, zonder bijkomende kosten. Betalen in termijnen kan vanaf € 100,- tot maximaal € 3000,-

Toetsing


Om het gespreid betalen te faciliteren, werkt BoumanOnline samen met Capayable. Capayable voert namens BoumanOnline een toetsing uit op basis van de door u opgegeven adres- en contactgegevens. Zo checkt Capayable bijvoorbeeld of u bekend bent het adres dat u opgeeft. Na het betaalproces op onze website voeren zij een korte analyse uit om het risico op wanbetalers zoveel mogelijk te beperken. U kunt zich indenken dat er mensen zijn die na de eerste betaling nooit meer betalen, dit risico probeert BoumanOnline samen met Capayable zoveel mogelijk uit te sluiten.

Mocht u niet goedgekeurd worden voor betaling in termijnen, dan kunt u op dit moment alleen één van de andere betaalmethodes gebruiken om uw aankoop af te ronden.

Let op. De toetsing voor Capayable vindt nog niet plaats op de website van BoumanOnline. U wordt doorverwezen naar de beveiligde server van Pay.nl. Daar kiest u uw bank, u vult uw e-mailadres en telefoonnummer (nogmaals) in en u geeft uw geboortedatum op. U klikt op "Afronden" en doorloopt de toetsing. 

Indien u netjes wordt doorverwezen naar de door u geselecteerde bank, kunt u gespreid betalen. Als u niet wordt doorverwezen, dan krijgt u een afwijzing te zien. U kunt hierna weer terug naar BoumanOnline om een andere betaalmethode te selecteren.

Geen BKR-registratie

Door gespreid te betalen gaat u geen lening aan. U ontvangt gewoon drie afzonderlijke facturen met drie afzonderlijke betaaldata. BoumanOnline ontvangt ook niet het volledige bedrag van uw aankoop, wij ontvangen pas het geld zodra u betaalt. Capayable schiet dit bedrag niet voor, dus is er geen lening en daarmee ook geen registratie bij het BKR. Wij stellen het op prijs als u de termijnen netjes op tijd betaalt, dan kunnen wij dit geld ook weer gebruiken om onze rekeningen te betalen.

Te laat of niet betalen?

BoumanOnline ziet gespreid betalen als service aan u als klant van onze juwelierszaak. Capayable geeft BoumanOnline een advies om u een bestelling uit te leveren "op factuur". Daarnaast verzorgt Capayable het volledige facturatie- en incassotraject.

Wij gaan er vanuit dat u de gespreid betalen-optie ook ziet als service en vragen u dan ook vriendelijk om de betaaltermijnen te respecteren en tijdig te betalen. Als u te laat betaalt, wordt een bedrag van € 4,95 in rekening gebracht, u ontvangt maximaal één herinnering per termijn.

Als u na 60 dagen één of zelfs beide termijnen niet heeft voldaan, krijgt u nog één laatste herinnering. Betaalt u uiteindelijk helemaal niet? Dan wordt de vordering overgedragen aan ACCS Incasso en Gerechtsdeurwaarders. U bent dan incassokosten verschuldigd conform de Wet op de Incassokosten. Tevens bent u dan gehouden de inmiddels vervallen rente en de nog in de toekomst te vervallen rente te voldoen.

BoumanOnline heeft op het moment dat de betaling volledig of ten dele uitblijft, geen invloed meer op het incassotraject. U kunt enkel nog contact opnemen met Capayable.


Heeft u nog vragen?

U kunt altijd contact met ons opnemen via dit formulier!

Contactformulier

  • Gaat uw vraag over een bestelling? Gebruik dan het e-mailadres van uw account. Gaat uw vraag over een artikel op de website? Vermeld dan een artikelnummer of plaats een link naar de pagina op BoumanOnline.

Captcha